Sportfysiotherapie en revalidatie

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie is bedoeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen tijdens sporten en zo snel mogelijk hun sportbeoefening weer willen hervatten. Maar ook voor mensen die:

  • op een andere manier een blessure hebben opgelopen waardoor ze op dit moment niet in staat zijn hun sportbeoefening te hervatten.
  • bijvoorbeeld de marathon willen lopen en niet goed weten hoe ze zich zonder blessures kunnen voorbereiden.
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen
  • op dit moment niet sporten maar dit wel willen. Hoe pakt u dit aan? Welke bewegingsprogramma's zijn voor u geschikt?
Wat doet de sportfysiotherapeut?

De sportfysiotherapeut helpt u als u een blessure hebt of overtraind bent. U wilt zo snel mogelijk weer aan de slag. Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat er met u wordt gemaakt. Enerzijds afgestemd op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

De PRT methode

We zijn gespecialiseerd als sportfysiotherapeut aan het IAS (International Academy for Sportscience). In deze 2-jarige opleiding staat de actieve revalidatie voorop. Bij de PRT methode wordt over drie soorten belastbaarheid gesproken. De algemene belastbaarheid, waarmee de algemene conditie van de patiënt wordt bedoeld in de ruimste zin van het woord. De specifieke belastbaarheid, waarmee de structuur welke is aangedaan wordt bedoeld en als derde de functionele belastbaarheid, welke noodzakelijk is voor het optimaal functioneren in het dagelijks leven. Samen met de fysiotherapeut ga je al deze vormen van belastbaarheid trainen om zo een blessure te verhelpen en te voorkomen.

Meerdere mogelijkheden

Niet alleen voor blessures is sportfysiotherapie bedoeld. Ook als je jezelf wilt verbeteren m.b.t. snelheid, explosiviteit, effectiever omgaan met de energie die je verbruikt, sprongkracht, etc.

Meer informatie?

Voor meer informatie of om een afspraak te maken, kunt u contact opnemen met de praktijk. Heidy van der Wielen is de sportfysiotherapeut en heeft 's maandagochtends van kwart voor acht tot half negen open inloop spreekuur. U kunt zowel met als zonder verwijzing een afspraak maken.

Informatie op internet

Wilt u onafhankelijke adviezen bij opbouw van sporten, behandeling van blessures etc.? De site www.voorkomblessures.nl geeft u tal van onafhankelijke adviezen.

Deze specialisatie wordt in onze praktijk verzorgd door: