U kunt een sportfysiotherapeut raadplegen bij sportblessures, maar ook als u wilt gaan sporten en niet weet hoe u dit moet aanpakken. Tevens begeleidt en adviseert onze sportfysiotherapeut ervaren sporters die hun sport op (hoog) niveau willen houden/krijgen. De sportfysiotherapeut denkt met u mee in welke sport/activiteit nog wél mogelijk is bij een blessure en hoe deze blessure heeft kunnen ontstaan.

Voorbeeldcasussen van sportrevalidatie:

  • Revalidatie na een voorste kruisbandreconstructie,
  • Hamstringblessures bij hardlopers / voetballers,
  • Schouderblessures bij handballers / tennissers / honkballers,
  • Quadriceps blessures in combinatie met lage rugklachten bij voetballers / hockeyers,
  • Enkelverzwikking bij volleyballers
 
Sportfysiotherapie in onze praktijk, wat houdt het in?

Onze sportfysiotherapeut is master opgeleid in dit vakgebied. We willen u zo snel mogelijk, maar verantwoord terugkrijgen naar de sport. We maken samen een plan en bekijken wat realistische doelen zijn. Ook is onze sportfysiotherapeut gericht op preventie van blessures.

Diagnostiek:

Tijdens het lichamelijk onderzoek beoordeelt de sportfysiotherapeut uw gewrichten, het functioneren van de spieren en het belangrijkst is dat we de bevindingen koppelen aan uw sportsituatie. Het is daarom ook niet gek als we een bewegingsanalyse maken van uw meest vervelende/voorkomende beweging tijdens het sporten. Zo kunnen we een totaal beeld krijgen van uw bewegen.

Echografie:

Indien nodig maken we een echo om aanvullende informatie te krijgen over uw blessure. Deze echo wordt bij ons op de praktijk gemaakt.

Behandeling:

Onze behandeling bestaat grofweg uit behandelingen op de behandelbank, training om voorwaarden te creëren (bijvoorbeeld in onze oefenzaal) en sport-specifieke en functionele revalidatie (in de oefenzaal of tuin). Om terug te keren naar uw sport houden we rekening met de tijd die het weefsel nodig heeft om te herstellen, veelvoorkomende oorzaken van blessures en de mate van angst en vertrouwen in de terugkeer naar de sport.