Fysiotherapie

Leven is bewegen

Snel op de fiets een boodschap doen. Soepel door het verkeer manoeuvreren. In huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten. Klachten die uw dagelijkse bezigheden hinderlijk in de weg kunnen staan en waar u zo snel mogelijk weer vanaf wilt.
Herkenbaar?

Met de fysiotherapeut bent u snel weer in beweging

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, een verkeerde beweging, of gewoon omdat het lichaam ouder wordt.

Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw lichamelijke situatie en mogelijkheden en bespreekt uw wensen. Met adviezen en oefeningen zorgt hij of zij ervoor dat u beter kunt bewegen. Ook bewaakt hij of zij de voortgang van uw revalidatie. Kortom: de fysiotherapeut zorgt ervoor dat iedereen op zijn eigen niveau zo optimaal mogelijk kan bewegen. Want soepel bewegen is optimaal leven.

Voor elke aandoening een passende fysiotherapeut

Onze fysiotherapeuten hebben elk hun eigen specialisatie. Zo beschikt de praktijk over een manueeltherapeut, een kinderfysiotherapeut, een oedeemtherapeut en meerdere sportfysiotherapeuten. Hierboven kunt u via de de knop "therapeuten" lezen wie onze fysiotherapeuten zijn en wat hun specialisaties inhouden.

Huisbezoek

De behandeling van de klachten vindt doorgaans plaats in het gezondheidscentrum op Schaafdries 8 te Ravenstein. In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis, bijvoorbeeld na een opname in het ziekenhuis. Zo kunt u in uw vertrouwde omgeving revalideren.

Kwaliteitsgarantie

Alle fysiotherapeuten in onze praktijk zijn geregistreerd/ingeschreven in het BIG-register en KNGF-centraal kwaliteitsregister.*

* Voordat een fysiotherapeut zelfstandig patiënten mag behandelen, moet hij of zij staan ingeschreven in het wettelijk BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Hiervoor gelden bepaalde basiseisen, waaronder een HBO-diploma fysiotherapie. De titel fysiotherapeut is dus wettelijk beschermd en mag niet door iedereen gebruikt worden.

Fysiotherapeuten die aan de kwaliteitseisen voldoen op het gebied van behandelingen, praktijkervaring, scholing en vakoverleg, worden toegelaten tot het KNGF-centraal kwaliteitsregister. De beroepsorganisatie KNGF (het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie) voert een actief beleid om de kwaliteit van fysiotherapie te verbeteren, onder andere door middel van wetenschappelijk onderzoek, richtlijnen voor behandelingen, gedragsregels wettelijke klachtenprocedures en bijscholing. Verder neemt de praktijk ook deel aan het project Kwaliteit in Beweging (KIB) om kwaliteit te waarborgen. Dit is een gezamenlijk project van de zorgverzekeraars en het Koninklijk Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).