Geschiedenis van de praktijk

De geschiedenis van onze praktijk gaat terug tot 1992 toen we in een verbouwde garage zonder ziekenfondscontract zijn begonnen. We waren de tweede fysiotherapiepraktijk in Ravenstein en omgeving. Zo hebben we 9 jaar lang gewerkt.

Begin 2000 begon de privatisering enige vorm te krijgen in de Nederlandse gezondheidszorg. Eindelijk kreeg de praktijk ook de mogelijkheid om ziekenfondspatiënten tegen een normale vergoeding te gaan behandelen. Al die tijd; en ook daarna, hebben we enorm geinvesteerd in de kwaliteit van de zorgverlening. We wilden ons onderscheiden in kwalitatieve zin van de collega’s. Dit is een kenmerk wat de praktijk tot op de dag van vandaag heeft weten vast te houden.

In 2000 is de praktijk verhuisd naar de voormalige groentezaak van Jan Adriaans. Hier hebben we tot november 2008 met enorm veel plezier gewerkt. In die tijd kwam ook Annelies als medewerkster bij ons werken. Op deze plaats hadden we meer mogelijkheden en ook kwam er nog jarenlang regelmatig iemand voor een paar kilo aardappelen of een pond uien! De praktijk groeide op deze plek enorm uit haar jasje en er moest iets anders worden gezocht. Ondertussen vatten huisarts Tigchelaar en Eric Saedt het plan op om samen een gezondheidscentrum te beginnen. Waar eerst de Rabobank als lokatie in beeld was, werd uiteindelijk toch uitgeweken naar een grotere, alternatieve lokatie, namelijk het voormalig kantoor van woonmaatschappij Maasland. De woonmaatschappij was immers van plan om naar Grave te verhuizen.

Na veel overleggen, vergaderen, brieven schrijven, etc. zijn we in november beland op onze nieuwe bestemming, het huidige gezondheidscentrum "de Schaafdries". We zijn enorm tevreden over deze plek. De meerwaarde van het direct samenwerken met meerdere disciplines heeft zich al van meet af aan bewezen en bewijst zich nog iedere dag. In ons centrum is de patiënt echt het middelpunt. Ook ontvangen we nog vrijwel dagelijks positieve feedback over ons mooie centrum. We zijn er trots op en hopen u nog lang vanuit ons mooie centrum van dienst te kunnen zijn.

Eric Saedt
Petra Daanen